De Peperklip uit Schiedam winnaar MediaMasters

Groep 7 van de Openbare Basisschool de Peperklip uit Schiedam mag zich een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen. De klas won de tiende editie van MediaMasters, een serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Door het spelen van de game bouwen leerlingen basiskennis op over mediawijsheid. 

Ruim 145.000 leerlingen uit groep 7 & 8 speelden een week lang de serious game MediaMasters over de kansen en gevaren van digitale media. Tijdens de landelijke wedstrijd ontdekten meer dan 6.300 klassen spelenderwijs hoe mediawijs om te gaan met thema’s als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit, online pesten, nepnieuws en meer. Een week lang streden de kinderen op school en thuis om zoveel mogelijk bits (punten) te verdienen. Na een spannende finaledag mag groep 7 van de Openbare Basisschool de Peperklip uit Schiedam zich een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen.

Net als iedere deelnemende klas, ontvangen ook meester Frans en juf Astrid van groep 7 van de Peperklip een MediaRapport van hun klas. Daarin is te zien welke resultaten de klas behaald heeft voor thema’s binnen het domein digitale geletterdheid.

Landelijke winnaar speciaal onderwijs

Klas D3 van de Griffel uit Heerlen sleepte de prijs voor de meest mediawijze klas uit het speciaal onderwijs in de wacht.

MediaMasters is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar stond de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) in het teken van media en gezondheid.

Link