D’66: Kinderen van 2,5 tot 12 jaar naar alles-in-één-school

Eén brede voorziening voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar oud. Dat is waar Tweede Kamerleden Steven van Weyenberg en Paul van Meenen van D66 in de notitie ‘Kiezen voor kwaliteit: op weg naar de alles-in-één-school’ voor pleiten.
 
In de notitie doen de D66’ers voorstellen voor een betere en bredere vorm van voor- en vroegschoolse educatie, kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs. Van Weyenberg: “De alles-in-één-school biedt grote kansen voor de ontwikkeling van kinderen. D66 wil zo snel mogelijk de peuterspeelzaal, kinderopvang, voor- en vroegschoolse educatie en regulier onderwijs combineren.”
D66 wil dat de alles-in-één-school de standaard wordt voor kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Hier kunnen kinderen van half acht ’s ochtends tot half zeven ’s avonds terecht. Kinderen met een leer- of taalachterstand worden bijgespijkerd. Kinderen die wat meer aan kunnen worden juist extra uitgedaagd door hun begeleiders op deze school. Zo krijgt elk kind een ontwikkelrecht en kan er toe gewerkt worden naar doorlopende leerlijnen.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.