Op naar de herfsteditie

Op 13 april startten 52 duo’s aan de eerste officiële ronde van het cross-mentoring programma. Directeuren van scholen en bedrijven leren hierbij van elkaars leiderschap en pakken samen uitdagingen aan op het vlak van organisatie en onderwijs. Uit de eerste ervaringen blijkt tevens dat er over en weer praktische voordelen voortvloeien uit de mentorontmoetingen.

De voorjaarseditie werd op 6 juli afgesloten tijdens een interactieve digitale slotbijeenkomst: een uur gevuld met inspirerende verhalen, lessen en ervaringen van verschillende duo’s. Een deelnemer uit het bedrijfsleven vertelde nog meer onder de indruk te zijn geraakt van de belangrijke rol die de school in het leven van kinderen speelt. “Zonder wederzijds vertrouwen in de relatie kun je niks leren. Dat geldt natuurlijk net zo goed in het bedrijfsleven.”

Dr. Loes van Wessum, associate lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding bij Hogeschool Windesheim, bracht verdieping met een minicollege. Daarin sprak zij over de rol van vooroordelen in relatie tot kans(on)gelijkheid. Hoe kunnen leiders bewust worden van hun vooroordelen en hoe kun je die tackelen?  De avond werd opgeluisterd met een optreden van singer-songwriter Ayoub Kharkhach, verbonden aan Stichting Zichtbaar. Schertsend zong hij in het kader van dit thema: “Als je zoekt naar zwart op wit, kijk lekker naar de koeien”.

In het najaar gaan de volgende rondes van start. Zowel in de Randstad als daarbuiten. De eerste koppels zijn gematcht en de voorbereidingen voor de kick-offs in volle gang.

Links

Gerelateerd nieuws