Personeel in het basisonderwijs en de kinderopvang kan zich vanaf 6 mei bij klachten laten testen: minimaal 24 uur symptomen van Covid-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts).

Zo kan het personeel in deze sectoren voordat de scholen en kinderopvang open gaan (op 11 mei) alvast laten vaststellen of zij met het coronavirus besmet zijn geraakt. Het RIVM heeft op haar website nadere informatie beschikbaar gesteld met betrekking tot het testbeleid voor medewerkers in het basisonderwijs, speciaal (basis) onderwijs en de kinderopvang. Zie ook de factsheet met meer informatie over hoe het testen in zijn werk gaat.

Ook jeugdtrainers en mantelzorgers
Sporten in de buitenlucht is voor kinderen inmiddels weer mogelijk. Jeugdtrainers kunnen daarom ook getest worden bij klachten. Voor hen gelden dezelfde regels als voor medewerkers in de sectoren van onderwijs en kinderopvang.

Mantelzorgers van kwetsbare groepen kunnen uiterlijk met ingang van 18 mei eveneens getest worden door de GGD als ze klachten hebben. Het RIVM werkt momenteel de aanpassing van de richtlijn voor deze doelgroep verder uit.

Downloads

Gerelateerd nieuws