Corona, Paty en cross mentoring

AVS in de pers

Scholen blijven worstelen met corona, maar móéten het draaiende houden. Dat schreef RTL Nieuws op 20 oktober.

“We zien regelmatig problemen door afwezigheid en schoolleiders proberen van alles om tot een oplossing te komen, eerst intern dan extern. Soms worden klassen opgesplitst en uiteindelijk soms naar huis gestuurd”, vertelt de woordvoerder van de AVS. Vicevoorzitter Ingrid Doornbos licht die dag de uitdagingen van schoolleiders toe op BNR Nieuwsradio, naar aanleiding van besmettingscijfers op middelbare scholen.

Het Algemeen Dagblad schreef op 30 oktober over de herdenking van de Franse docent Samuel Paty. “Het is belangrijk dat scholen de maatschappelijke dialoog met de jeugd voeren over gevoelige onderwerpen in het kader van wereldburgerschap,” zegt AVS-voorzitter Petra van Haren in de krant.

Op 4 november besteedde RTL Nieuws aandacht aan het onderzoek van de universiteit van Oxford waaruit blijkt dat kinderen uit gezinnen met laagopgeleide ouders de meeste achterstand oplopen tijdens thuisonderwijs. Daarbij werd een eerdere peiling van de AVS aangehaald. De AVS liet weten niet verrast te zijn, maar dat schoolleiders samen met hun teams alles in het werk stellen om zo goed mogelijk onderwijs te bieden.

De dertien koppels van het cross mentoring-initiatief presenteerden op 19 november hun actieplan voor het personeelstekort in het onderwijs. Het leverde items op in onder meer de Volkskrant (met schoolleider Mariska ZwartToxopeus en Stephanie Hottenhuis van KPMG), Trouw (met column Sofie Govaert), NOS Journaal en Het Financieele Dagblad (met schoolleider Audrey Raalte en Daphne de Kluis van ABN Amro).

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.