Consulenten Onderwijsregio’s gezocht

Het projectteam van de Onderwijsregio’s is op zoek naar consulenten. Ook AVS is actief betrokken bij de vorming van de Onderwijsregio’s. Wil jij als schoolleider een bijdrage leveren aan de aanpak voor het personeelstekort in jouw regio? Je kunt tot aan de zomervakantie je interesse doorgeven.

De vak- en beroepsorganisaties AVS, CNV Onderwijs, FvOv en AOb streven naar een brede vertegenwoordiging van de beroepsgroep in de Onderwijsregio’s die zich vormen. Belangrijk is dat de beroepsgroep nu en in de toekomst betrokken is en blijft bij het maken van plannen en het uitvoeren van activiteiten, dus meedenkt bij belangrijke overleggen aan tafels, zodat het geborgd blijft. Samen met schoolbestuurders en lerarenopleiders wordt een landelijk dekkend netwerk voor het regionaal werven, matchen, opleiden, begeleiden en professionaliseren van zittende medewerkers, starters en zij-instromers gerealiseerd.

Samenwerken aan personeelstekort

Dat kan niet zonder de inbreng van het onderwijspersoneel zelf. In 2024 is daarom op projectbasis de beroepsgroep actief in 11 Onderwijsregio’s (voorlopers) om mee te praten over belangrijke ontwikkelingen rondom de personeelstekorten in het onderwijs. Het projectteam is op zoek naar consultenten voor po, vo of mbo in de volgende regio’s:
– Almere (po, vo, mbo)
– Amsterdam (po, vo, mbo)
– Den Haag (po, vo, mbo)
– Friesland, NOP en Urk (vo, mbo)
– Groningen, Friesland en Drenthe (po)
– Noord-Limburg (po)
– Rotterdam (po)
– Rotterdam (vo, mbo)
– Utrecht (po, vo, mbo)
– Twente (vo, mbo)
– Zeeland (po, vo, mbo)

Het vertegenwoordigen van de beroepsgroep binnen jouw eigen regio geeft je een kans op uitvoeringsniveau mee te denken, een netwerk van collega’s op te bouwen en met hen te praten en te werken aan initiatieven en oplossingen voor het personeelstekort. Je werkt nauw samen in het projectteam met de bestuurlijk partners die al op bestuurlijk niveau actief zijn binnen de onderwijsregio.

Interesse? Meld je aan!

Het projectteam is op zoek naar enthousiaste en gedreven schoolleiders die, samen met andere schoolleiders, leraren en ondersteuners van andere scholen, deze taak samen willen oppakken. Voor de rol van consulent is dit kalenderjaar binnen het project 0,1 fte (4 uur per week) als facilitering beschikbaar (je krijgt dus een dagdeel werk vergoed via je werkgever). Je startmoment is in overleg, liefst zo snel mogelijk.

Heb je interesse of wil je meer informatie? We verzamelen reacties tot de zomervakantie. Mailen of bellen kan naar: Charlotte Lugtenburg: clugtenburg@aob.nl of bel 06-48371030.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Onderwijsregio’s en de deelname en inzet van AVS daarbinnen? Neem contact op met onze beleidsadviseur Lianne ter Steeg: l.tersteeg@avs.nl.