Codepact: bedrijfsleven helpt scholen met 21e eeuwse vaardigheden

CodePact heeft de ambitie om van alle Nederlandse kinderen krachtige en zelfstandige denkers te maken door ze onder andere te leren programmeren. Bedrijven gaan scholen helpen met het opleiden van leraren in 21e eeuwse vaardigheden en met het regelen van een goede infrastructuur voor het gebruik van ICT op school. Dat is vastgelegd in het CodePact Manifest dat onlangs tijdens het Onderwijsfestival is gelanceerd. Het CodePact loopt nog tot 1 januari 2017.
 
In het Manifest CodePact zijn acht doelstellingen opgesteld, zoals ‘alle kinderen de kans geven te leren programmeren’,’ Scholen helpen met het professionaliseren van leraren’ en ‘Scholen voorzien van kwalitatief goede infrastructuur’. Bedrijven en organisaties van StartupDelta (onder leiding van Neelie Kroes) gaan daarbij helpen.
 
StartupDelta, een programma van het ministerie van Economische zaken om het klimaat voor startups te verbeteren,  is initiatiefnemer van het CodePact. In CodePact worden landelijke initiatieven met concrete impact op het gebied van programmeren gebundeld. Doel is kinderen maximaal digitaal te ontwikkelen en zo op de toekomst voor te bereiden.
 
Een van de doelen van het Onderwijsfestival was het faciliteren van de dialoog rondom #onderwijs2032.
 

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.