De coalitiefractie CMHF/AC/FOG-ABP/NBP van het Verantwoordingsorgaan van ABP ondersteunt de oproep van de voorzitter van pensioenfonds ABP, Corien Wortmann, om onnodige kortingen te voorkomen.

De fractie vindt dat de rendementen ook voorzichtig meegerekend moeten worden bij het vaststellen van de dekkingsgraad. Ook Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank, riep onlangs op NPO1 op om serieus te onderzoeken of niet “een plukje rendement van de beurs” kan worden meegerekend bij de dekkingsgraden.

De fractie heeft intensief overleg gehad, waarbij naar voren kwam dat jongeren en ouderen geen tegengestelde belangen hebben. Fractievoorzitter Jacqueline van Langeraad: “Natuurlijk merken de gepensioneerden het eventueel verlagen van hun pensioen meteen, maar ook de huidige werkenden worden net zo hard gekort! Onze gepensioneerde leden hebben echter ook kinderen en kleinkinderen, net zoals wij ouders en grootouders hebben. Er is absoluut geen sprake van laat de jongeren het maar uitzoeken, want je wilt als ouder het beste voor je kind.”

Door de huidige rekenregels van minister Koolmees en DNB-President Knot moet er strak rigoureus gekort worden. Deze kortingen kunnen oplopen tot ruim 18 procent.

Downloads

Gerelateerd nieuws