Cingel College in Breda wint Onderwijs Pioniers-trofee

Marja van der Velden van het Cingel College in Breda (mbo) is winnaar geworden van Onderwijs Pioniers met haar project Talent Coaching. Op 3 juni is zes jaar Onderwijs Pioniers afgesloten met een feestelijke slotdag en de uitreiking van de trofee.
 
Van der Velden won met haar idee om realistische arbeidsmarktomstandigheden in het onderwijs van haar studenten te creëren. Via het programma Onderwijs Pioniers hebben leraren uit po, vo en mbo in de afgelopen jaren hun eigen innovatieve ideeën voor het onderwijs kunnen realiseren en uit kunnen groeien tot architecten van het onderwijs. Op de slotdag hebben pioniers uit alle drie de sectoren hun vernieuwende initiatieven gepresenteerd. Uit hun midden zijn zeven genomineerden en uiteindelijk een winnaar gekozen. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de Onderwijscoöperatie, de vakbonden, de arbeidsmarktplatforms en Leraren van het Jaar.
 
Uit het programma Onderwijs Pioniers is inmiddels het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF) voortgekomen. Po- en vo-leraren kunnen bij het LOF subsidie aanvragen en er wordt hierbij ook samengewerkt tijdens Lerarenlabs.
 
Het programma Onderwijs Pioniers werd georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, in samenwerking met Kennisland, het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, SOM (Onderwijsarbeidsmarktfonds MBO), VOION – Arbeidsmarkt en opleidingsfonds voortgezet onderwijs – en vormt een springplank voor bevlogen leraren die de leiding willen nemen over vernieuwing van hun eigen werkomgeving. 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.