Christelijke scholen wijzen boek Paul van Loon af

Christelijke scholen hebben veel moeite met de toespelingen op de duivel en de hel in het boek Ontsnapt uit de dode hoek van kinderboekenschrijver Paul van Loon. Ook de SGP vindt het boek ongeschikt voor kinderen. De speelse publicatie over verkeersveiligheid is onlangs door het ministerie van Verkeer en Waterstaat aangeboden aan alle basisscholen en gaat in op de gevaren van de dode hoek.

SGP Tweede Kamerlid Kees van der Staaij wil weten in hoeverre een pedagogische toets op het boek is uitgevoerd. Negen gereformeerde basisscholen in onder meer Apeldoorn, Zutphen en Ermelo delen het nieuwe gratis jeugdboek van Paul van Loon niet uit aan de leerlingen en een aantal directeuren stuurt het boek zelfs terug naar het ministerie, al dan niet voorzien van een verontwaardigde brief. De negen scholen vallen onder het bestuur van de Gereformeerde Schoolvereniging Veluwe Plus in Barneveld. Volgens bovenschools directeur Jetze Baas is de keuze aan de scholen zelf. “Zo heeft de tiende school die onder het bestuur valt de Fontanusschool in Harderwijk besloten het boek wél te lezen, maar dan klassikaal, zegt Baas in de Stentor.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.