Bij het Christelijk College Schaersvoorde uit Aalten staat de ontwikkeling volop voorop. De school haalt met live videolessen de ogen van buiten naar binnen – en omgekeerd en heeft van het probleem lerarentekort een kans gemaakt. Daarom koos de jury Schaersvoorde eind november als winnaar van de ‘IIO Award’, tijdens een landelijke bijeenkomst van de InnovatieImpuls Onderwijs (IIO), waarin de experimentperiode werd afgesloten.

Jurylid Safae Zaaj (leerlinge Aloysiuscollege, Den Haag) zei dat de school “de middelen gebruikt waaraan leerlingen van de 21e eeuw behoefte hebben.” Via live videolessen krijgen leerlingen van het Christelijk College Schaersvoorde onder andere les in creatief denken van de Universiteit Twente.

De school won een 3d-geprinte Award plus een voucher om een langere film over hun school te maken. De tweede en derde plaats zijn behaald door respectievelijk het Picasso Lyceum uit Zoetermeer en basisschool Wittering.nl uit Rosmalen.
Ruim 150 scholen in het primair en voortgezet onderwijs experimenteerden vier jaar met een van de vijf innovatieconcepten van IIO. Scholen die meedongen naar de Award hebben hun ervaringen en geleerde lessen (opbrengsten) in een film verwerkt. Op de 13 scholen die zich nomineerden heeft het onderwijsveld vooraf mogen stemmen, er zijn in totaal 5.300 stemmen uitgebracht. Uit de vijf scholen met de meeste stemmen heeft de jury de winnaar gekozen. De jury bestaat verder uit voorzitter Tanja Jadnanansing (Tweede Kamerlid PvdA), Alida Oppers (directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van OCW), Pieter Hettema (Publiek Leiderschap, kritische vriend IIO) en Jasper Rijpma (Leraar van het jaar VO 2014, Hyperion Lyceum Amsterdam).

Bekijk hier de filmpjes van de vijf scholen met de meeste stemmen:
Christelijk College Schaersvoorde
Picasso Lyceum
Wittering.nl
Alfrink College
't Ravelijn

Meer informatie: www.innovatieimpulsonderwijs.nl

In Kader Primair 5 (januari 2015) wordt scheidend voorzitter Geert ten Dam geïnterviewd over (recente) adviezen van de Onderwijsraad en de rol van de schoolleider hierin.
 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Aanmelden Innovatietraject nieuwe schooljaar voor vo-scholen

  • Corona-protocol volledige heropening voortgezet onderwijs

  • Quarantaine na vakantie geen geldige reden voor schoolverzuim

  • Vernieuwde Canon van Nederland gepresenteerd