CBS: Onderwijs en openbaar bestuur hoogste ziekteverzuim

In 2014 had het onderwijs, samen met het openbaar bestuur, het hoogste ziekteverzuim in Nederland. Het totale ziekteverzuimpercentage van werknemers in Nederland is in 2014 gedaald tot 3,8 procent, het laagst punt sinds 1996. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Onderwijs en Openbaar bestuur heeft het hoogste ziekteverzuimpercentage (4,9) van de onderzochte bedrijfstakken. In de zorg lag dit percentage op 4,8. “Het zijn bedrijfstakken met veel grote instellingen en relatief veel oude werknemers”, verklaart het CBS. De horeca had het laagste ziekteverzuim in 2014 (2,1 procent). Dit heeft er onder andere mee te maken dat deze sector gemiddeld de jongste werknemers heeft.

Het laagste verzuimpercentage van alle werknemers (3,8 procent) houdt mogelijk verband met de economische situatie en het feit dat meer mensen zich zorgen maken om het behoud van hun baan. Ook draagt volgens het CBS de milde griepgolf in de winter van 2013-2014 bij aan het lage verzuimpercentage in de andere sectoren.

 

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.