Carolus Clusius College winnaar eTwinning-project

Op 22 mei krijgen de leerlingen en docenten van het Carolus Clusius College (CCC) de prijs voor het beste eTwinning-project uitgereikt door Brusselse vertegenwoordigers van de Europese Commissie. Het project Migrants en Refugees werd uit meer dan 500 projecten gekozen. De prijs wordt uitgereikt tijdens een celebration ceremony op het CCC.

De leerlingen van het CCC onderzochten als reporters feiten en meningen rond het vluchtelingenvraagstuk. Amanda van Dijk (docent Kunst en coördinator Tweetalig onderwijs), samen met collega Bart Tip (docent Engels) trekker van het traject: “Ik ben trots op mijn leerlingen en erg blij met deze prijs. De essentie van ons project was leerlingen bewust te maken van het vluchtelingen- en migratievraagstuk in Europa en ze aan het denken te zetten. Het gaat er niet om dat zij allemaal dezelfde mening moeten hebben, maar wel dat ze zich kunnen verplaatsen in iemand anders.” Het project werd samen met collega’s uit Duitsland, Frankrijk en Noorwegen uitgevoerd.

Mondiaal vraagstuk teruggebracht naar persoonlijke beleving
Als slotstuk van het project maakten de leerlingen een digitaal magazine. Het tijdschrift  bevat een verzameling van artikelen, met feiten over vluchtelingenstromen en vestigingslanden, compleet met kaartjes en grafieken.  De leerlingen hebben ook zelf vluchtelingen en migranten geïnterviewd en ontdekten dat in hun eigen familie de roots vaak ook elders liggen. Het magazine geeft met de recensies en foto’s een compleet en goed beeld van het project, waar ook kunst en literatuur bij zijn betrokken.

Op 22 mei 2017 vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats op het Carolus Clusius College (Kamperweg in Zwolle) met een inhoudelijk programma.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.