Werken in het onderwijs is net zo mooi, heftig, dankbaar en veelzijdig als het leven zelf. Dat is het idee achter de campagne: ‘Werken in het onderwijs. De baan van het leven.’ Diverse partijen, waaronder de AVS, andere vakbonden, gemeenten en het ministerie van OCW willen samen het imago van werken in het onderwijs verbeteren, zodat onderwijsprofessionals de waardering krijgen die ze verdienen.

logo_debaanvanhetleven_rgb_blauw_1.png

Dat verhaal, over de kracht van werken in het onderwijs, vertellen schoolleiders, leraren en onderwijsondersteund personeel in het hele land vanaf 13 februari. De campagne richt zich op leraren, schoolleiders en ander onderwijzend personeel, maar ook op studenten, zij-instromers en het algemene publiek. Zo bouwen we samen aan een mooie toekomst voor het onderwijs.
‘De baan van het leven’ is een initiatief van schoolbesturen, schoolleiders, leraren, onderwijsondersteunend personeel, vakbonden, lerarenopleiders en de vier grote gemeenten, samen met het Ministerie van OCW*. Geen politieke agenda, maar een oproep aan iedereen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en mbo die wil bijdragen aan het beeld dat werken in het onderwijs het mooiste vak ter wereld is.

14 ambassadeurs
Omdat het draait om echte leraren, echte leerlingen en echte ervaringen, wordt het verhaal verder verteld door veertien ambassadeurs die zich aan dit initiatief hebben verbonden. Daisy Mertens, lerares op een basisschool in Helmond, en Ismail Aghzanay, leraar Engels op een middelbare school in Rotterdam, bijten het spits af. Daarnaast heeft iedere provincie zijn eigen boegbeeld: iemand met beide benen in de school die zijn of haar eigen verhaal vertelt.

Meedoen?
Wil je helpen de verhalen uit het onderwijs te verspreiden? Deel de video’s met vrienden en collega’s op Facebook, Linkedin, Instagram, WhatsApp of in de lerarenkamer. Je vindt ze in de campagnetoolkit, op de socialemediakanalen van de deelnemende partijen en op de site www.debaanvanhetleven.nl.

Uiteraard zijn jouw eigen mooie onderwijsverhalen ook welkom. Deel jouw bijdrage met de hashtag #debaanvanhetleven op sociale media en laat aan heel Nederland ziet waarom werken in het onderwijs zo mooi, leuk, spannend en grappig is. De mooiste verhalen worden gebundeld op www.debaanvanhetleven.nl, waar je nu al enkele verhalen van ambassadeurs vindt. Mail je verhaal naar debaanvanhetleven@gmail.com

*Deelnemende partijen
PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, AVS, CNV Onderwijs, FvOv, Vereniging Hogescholen VSNU, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam en Ministerie van OCW.
 

Links