Budget aanpak schoolleidertekort verdubbeld

Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs verdubbelt het budget voor het wegwerken van het tekort aan schoolleiders, omdat de hiervoor bedoelde subsidie de afgelopen tijd ruimschoots overvraagd is.

Twee subsidieregelingen om meer en betere schoolleiders op te leiden worden verruimd om tegemoet te komen aan de grote vraag. De verwachte instroom van nieuwe schoolleiders is daarmee ongeveer gelijk aan het aantal vacatures voor schoolleiders. Het gaat om de regeling `Ontwikkelingstrajecten Schoolleiders´ en `Opbrengstgericht Leiderschap´. De afgelopen tijd konden schoolbesturen voor beide regelingen intekenen. De aanvragen overstegen ruimschoots het beschikbare budget. Omdat het merendeel van de aanvragen van voldoende kwaliteit was, heeft Dijksma besloten geld uit de enveloppe leermiddelen in te zetten om het grootste deel van de aanvragen te honoreren. Dijksma verhoogt het budget voor beide regelingen nu van 4,7 miljoen naar ruim 9 miljoen euro.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.