Bonden verzenden ultimatum aan VO-raad

De bonden in het voortgezet onderwijs, waaronder ABVAKABO FNV, hebben aan de laatste formele voorwaarde voor een actie in het voortgezet onderwijs voldaan. Via een ultimatum bekrachtigen zij hun eis dat voor woensdag 22 oktober het volledige onderhandelaarsakkoord over de cao vo wordt uitgevoerd.
De acties richten zich op de inhoud van het akkoord.

Omdat er geen afspraken zijn gemaakt over de verlaging van de werkdruk, starten de onderwijsbonden een estafettestaking.

De actiemanifestaties zijn van 14.30 uur tot 16.00 uur op:

  • 27 oktober in de Diezehal in Den Bosch (regio Zuid)
  • 28 oktober in de Maassilo in Rotterdam (regio Zuid-West)
  • 29 oktober in de Hanzehal in Zutphen (regio Noord-West)
  • 29 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam (regio Noord-West)
  • 30 oktober in Martiniplaza in Groningen (regio Noord)

Deze estafettestaking is de opmaat voor een landelijke actie begin november. De onderwijsbonden lanceren zo spoedig mogelijk een actiewebsite, waarop regelmatig nieuwe informatie is te vinden.

Eerder hebben bonden en VO-raad met de minister afspraken gemaakt over een aantrekkelijker beroep. In het convenant LeerKracht is afgesproken dat de salarissen omhoog gaan, de carrièrelijnen worden verkort, leraren een scholingsfonds tot hun beschikking krijgen en personeel een eenmalige uitkering van tweehonderd euro ontvangt. Omdat dit staande afspraken zijn, staat voor de bonden de realisatie hiervan los van het huidige conflict. De VO-raad heeft eerder aangekondigd hetzelfde te willen.

Gezamenlijk persbericht van AOb, ABVAKABO FNV en CNV onderwijs

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.