De allerbeste basisschool

Zijn katholieke scholen beter dan openbare? Helpt klassenverkleining nu wel of niet? Moeten scholen de resultaten van de Cito-toets openbaar maken? Wat heb je aan de kwaliteitskaarten van de inspectie?

De kwaliteit van het basisonderwijs staat voortdurend ter discussie. Voor ouders is het een hele toer om voor hun kinderen een goede school te kiezen. Voor leerkrachten is het de opgave om alle kinderen tot hun recht te laten komen. Ondertussen worstelen politici met de vraag hoe ze de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren.

In het boek `De allerbeste basisschool, Gids voor ouders, leerkrachten en politici´ zet Robert Sikkes, onderwijsjournalist en vader van twee kinderen op de basisschool, de discussies over kwaliteit van het basisonderwijs op een rijtje. Het boek maakt ouders wegwijs bij het zoeken naar een goede school en geeft een impuls aan de politieke discussie over het Nederlandse basisonderwijs.

Het boek is uitgegeven op 14 april 2004 en is nog (tweede hands) te koop:
De Slegte
Bol.com

Kwaliteitszorg is een werkwijze

Hier vindt u de digitale versie van het boekje `Kwaliteitszorg is een werkwijze´ geschreven door Robbin Haijer (organisatieadviesbureau Van Beekveld & Terpstra) en Anneke van der Linde (AVS).

Eerder ontwikkelden de organisaties gezamenlijk een kwaliteitszorg instrument: de Kwaliteitsmeter voor het Primair Onderwijs.

Uit contacten met de gebruikers van de Kwaliteitsmeter bleek dat er niet alleen behoefte is aan dit soort instrumenten, maar ook aan ondersteuning bij het werken aan kwaliteitszorg. Vandaar dit boekje.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.