Het Blariacum College in Venlo heeft de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ in 2016 gewonnen.

Uit het juryrapport blijkt dat de school de omgeving erg goed betrekt bij het onderwijs in bewegen. Het Blariacum College biedt een ruim en divers beweegaanbod voor alle leerlingen. De school maakt optimaal gebruik van de sportieve omgeving en laat ook anderen partijen hierin participeren. De maatschappelijke betrokkenheid is goed zichtbaar in de projecten van de school, zowel regionaal als internationaal. De jury is verder onder  de indruk van de ruimte die de vaksectie krijgt om zich te professionaliseren. 

De directeur van het Blariacum is trots en vindt de prijs een goede stimulans om door te bouwen aan het bewegen in de school èn het bewegen in de omgeving.
Het Blariacum College ontving een waardecheque van € 3000. De andere vier genomineerde scholen ontvingen een waardecheque van € 1500. De verkiezing werd voor de achtste keer georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding).

Meer informatie: www.kvlo.nl

Gerelateerd nieuws