Bijverdienen tijdens FPU aantrekkelijker

De mogelijkheid om bij te verdienen naast een FPU-uitkering is aantrekkelijker geworden. Van het gedeelte waarmee de uitkering wordt verminderd, wordt tweederde toegevoegd aan het ouderdoms- en nabestaandenpensioen vanaf het 65e jaar.

Fpu´ers mogen tot maximaal 90 of 100 procent van hun oude salaris aanvullen met bijverdiensten. Hoeveel zij mogen bijverdienen, heet `bijverdienmarge´. De bijverdienmarge staat jaarlijks op de betaalspecificatie van januari en op MijnABP. Verdient een fpu´er meer dan de bijverdienmarge, dan wordt de FPU-uitkering verminderd. Een eventuele vermindering op een FLO-uitkering of sectorale aanvulling wordt niet toegevoegd aan het ouderdoms- of nabestaandenpensioen; dat geldt alleen voor de vermindering op de FPU-uitkering.

De regeling is 1 september 2008 ingegaan en duurt in eerste instantie tot 1 oktober 2009, met het voornemen om de regeling ook na deze datum te verlengen. Medio 2009 wordt dit op basis van een evaluatie besloten. De regeling blijft in elk geval doorlopen voor bestaande gevallen; voor fpu´ers die in de genoemde periode bijverdiensten hebben blijft de regeling ook na 1 oktober 2009 gelden, zolang hun uitkering verminderd wordt.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.