Bijna één op de vier 6-8-jarigen heeft eigen mobieltje

Ouders laten kind niet onbeperkt bellen
Anno 2009 heeft bijna één op de vier kinderen tussen de 6 en 8 jaar al een mobiele telefoon. Provider T-Mobile deed onderzoek naar hoe jeugd en gezinnen met mobieltjes omspringen. Een eerder onderzoek van provider Orange (2006) gaf al aan dat 70 procent van de tienjarigen een eigen gsm heeft. Bij een kind van 12 jaar dat naar de middelbare school gaat, behoort de mobiele telefoon vaak tot de standaarduitrusting. Ouders laten hun kind niet onbeperkt bellen, zo blijkt uit het onderzoek van T-Mobile onder ruim 1.000 Nederlandse ouders van kinderen onder de 18 jaar. 70 procent zegt hun kind(eren) regelmatig `belgeld´ te geven. Gemiddeld bedraagt dit 13 euro per maand per kind. Voor veel kinderen is dit niet genoeg. Ouders denken dat ongeveer 23 procent van het zakgeld opgaat aan de mobiele telefoon.

De Kinderconsument biedt lesmateriaal voor deze groep kinderen om verantwoord en veilig om te gaan met mobieltjes, thuis en op school: zie http://www.pimpjefoon.nl/.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.