Bekostigingssanctie As Siddieq ingetrokken

De onderwijsinspectie meldde onlangs in een rapport aan het ministerie van Onderwijs dat de islamitische basisschool As Siddieq zich weer aan de wet houdt. De bekostigingssanctie die voor de school is genomen, wordt daarom ingetrokken.

De sanctie werd genomen, nadat de inspectie eerder constateerde dat As Siddieq niet voldeed aan de wettelijke eisen op het gebied van actief burgerschap en sociale integratie. De sanctie betrof het opschorten van 5 procent van de Rijksbekostiging. Minister Rouvoet is positief gestemd over de stappen die As Siddieq heeft genomen om weer aan de verplichtingen voor burgerschapsvorming te voldoen. “Het toont aan dat het aankondigen en doorvoeren van bekostigingssancties effect sorteert; scholen weten dat het de overheid menens is als het gaat om de controle op het naleven van de wet en het aanbieden van goed onderwijs.”

De inspectie houdt in de gaten of de nu ingezette verbeterde koers bij As Siddieq gevolgd blijft worden. De school is nog steeds een zwakke school en kan haar onderwijs dus nog meer verbeteren.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.