Becta raadt Britse scholen Windows Vista af

De British Educational Communications and Technology Agency (Becta) adviseert scholen in het Verenigd Koninkrijk om niet over te stappen op Windows Vista. De Becta is ook niet te spreken over Office 2007.

Windows Vista, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, heeft het zwaar te verduren. Er zijn problemen met de prestaties, compatibiliteit en veiligheid, waardoor Vista niet goed zou kunnen concurreren met Windows XP. Het negatieve verkoopadvies van Becta komt voort uit een rapport van de adviesdienst voor scholen. Scholen kunnen alleen maar Vista overwegen als ze in één klap overschakelen op een compleet nieuwe infrastructuur. Ze moeten er niet aan beginnen naast andere versies van Windows en moeten geen oudere machines proberen te upgraden, aldus Becta. “Wij zien geen spoor van bewijs dat de kosten van het naar Vista upgraden in educatieve omgevingen opweegt tegen toepasselijke voordelen”, meldt het rapport. De Becta verbiedt Britse scholen niet om Windows Vista aan te schaffen, maar raadt dat wel af. 

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.