Van 16 september tot 5 oktober vond de Groene Voetstappenweek plaats. Deze actie maakt kinderen en ouders er bewust van dat te voet of op de fiets naar school gaan gezond en beter is voor het milieu.

Sinds 2006 verzamelen basisschoolleerlingen in Nederland jaarlijks 'Groene Voetstappen'. In verschillende steden wordt meegedaan met de actie. Hiermee verdienen ze Groene Voetstappenstickers. 31.000 kinderen lopen dit jaar mee. Alle Groene Voetstappen die landelijk verzameld zijn door de kinderen worden in het najaar aan de minister van Infrastructuur en Milieu aangeboden.
Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. Groene Voetstappen is een initiatief van het Klimaatverbond, een vereniging van meer dan 165 lagere overheden met een vooroplopend klimaatbeleid.

Meer informatie: www.groenevoetstappen.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws