Het Nationaal Comité ‘Stilstaan bij corona’ wil in september van dit jaar met heel Nederland en het Caribische deel van Nederland stilstaan bij corona. Zij vraagt aan leerlingen van groep 5 t/m 8 om herinneringen aan corona vast te leggen in een tekening en/of een verhaal, tekst of gedicht. Alle scholen mogen hun beste drie tekeningen/verhalen vóór 11 juli 2022 sturen aan het comité via sbc@minvws.nl.

In een brief (zie download) legt het comité de bedoeling uit.

“Wij hebben allemaal de coronapandemie meegemaakt, maar iedereen heeft het anders ervaren. Het is goed om de ervaringen en herinneringen vast te leggen, zodat we niet vergeten hoe het was en mensen later zich een beetje kunnen voorstellen wat voor invloed de coronapandemie heeft gehad op verschillende leeftijdsgroepen. 

En dat is wat wij graag willen doen, herinneringen vasthouden om er iets van te leren. Ook jullie herinneringen: de herinneringen aan en beleving van de coronacrisis van basisschoolleerlingen. Dat kunnen verdrietige herinneringen zijn en ook leuke, prettige herinneringen.”

Het gaat om herinneringen over bijvoorbeeld het thuisonderwijs, dat alle speeltuinen, sport- en pretparken dicht waren, het veel thuis zijn met elkaar, de avondklok, weinig visite of niet op bezoek bij opa en oma en het hebben van veel vrije tijd.

De school kan de tekeningen of verhalen bewaren in een eigen bundel of tentoonstellen aan leerlingen en ouders. Alle scholen mogen hun beste drie tekeningen/verhalen insturen aan het comité. Het comité maakt uit alle inzendingen een selectie die in heel Nederland in de spotlight wordt gezet. Scholen kunnen hun bijdragen sturen tot 11 juli 2022 naar sbc@minvws.nl.

In de komende weken volgt het verdere programma van het moment ‘Stilstaan bij corona’, dat van 23-25 september plaatsvindt.

Link