Openbare Basisschool de Tiggeldobbe uit het Groningse Winsum mag zich de meest ondernemende school van Nederland noemen. De Tiggeldobbe nam deel aan het project Kids in Bizz. Kern van dit project is dat kinderen in groep 8 hun eigen bedrijfjes starten. Kinderen van de Tiggeldobbe hebben 8 bedrijfjes opgericht.

De bedrijfjes hebben – na marktonderzoek – producten op de markt gebracht. Daarvoor moesten de kinderen zich verdiepen in inkoop van productiematerialen, marketing, verkoop en financiën. De Tiggeldobbe is daar zo succesvol in geweest dat er Euro 200,00 winst gemaakt is. Een bedrag dat verdubbeld is door de plaatselijke ABN AMRO. In totaal is Euro 400,00 overgemaakt naar UNICEF.

Kids in Bizz is een educatief ondernemersspel, ontwikkeld door de Stichting Jong Ondernemen. Deze stichting heeft als doel om zoveel mogelijk leerlingen tijdens hun opleiding te laten ervaren welke kansen en uitdagingen het ondernemerschap biedt. De stichting is een initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland, in nauwe samenwerking met de Kamers van Koophandel, het Ministerie van Economische Zaken en de NovAA.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.