Basisscholen zingen op 16 maart voor Oekraïne

In het hele land worden ook door kinderen initiatieven opgestart om Oekraïne te helpen. Op obs Meander in Heiloo van schooldirecteur Marieke Grijpma, AVS-lid en deelnemer van het cross-mentoringprogramma, maakte leerkracht Jiska Noortman het lied ‘Wij Staan Hier Sterk’ op de melodie van ‘We are the world’. Zij vroeg musicus Hubert-Jan Horrocks om dat in te spelen, maar die motiveerde om het lied landelijk te laten zingen.

De AVS had vandaag contact met directeur Grijpma en zij roept schooldirecteuren op om ook mee te doen met deze actie door dit lied op woensdag om 11.55 uur te zingen op alle schoolpleinen in Nederland. De opbrengst gaat naar Giro555.


Initiatieven voor Oekraïne

Op veel scholen wordt aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne en door het hele land worden initiatieven gestart om te helpen. Ook met deze actie kunnen scholen geld ophalen voor de mensen in Oekraïne. “Scholen zijn natuurlijk vrij in of en de wijze waarop zij het geld ophalen. Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa’s, oma’s, buren etc. Vervolgens kunnen ze het opgehaalde bedrag zelf overmaken naar Giro 555”, aldus Noortman.

Meedoen

Download het schoolpakket en zing mee op 16 maart om 11.55 uur. Alle muziek, een nieuwsbericht en berichten aan ouders zijn te downloaden via www.wijstaanhiersterk.nl. Er is bewust voor het tijdstip 11.55 (het is vijf voor twaalf!) gekozen om de ernst van de situatie in Oekraïne aan te geven.

Maak een statement met de school, laat alle kinderen bijvoorbeeld in geel/blauw gekleed naar school komen met spandoeken, borden etc. Geef er een eigen invulling aan en zing mee voor Oekraïne.

Links