In januari 2005 startte de AVS een actie voor het onderwijs in de door de Tsunami getroffen gebieden. Naast toezeggingen voor meubilair en schoolspullen, ontvingen we ook geld op de speciale actierekening.

Toen bleek dat Unicef dat voorafgaand aan onze oproep aan de leden had gemeld onze actie van harte te ondersteunen toch niet gecharmeerd was van ons initiatief, was het zaak een andere passende bestemming te vinden voor het meubilair en de schoolspullen. Deze konden uiteindelijk aan scholen in onder andere Roemeni worden geschonken. Met het beschikbare geldbedrag van de actierekening kon de AVS gelukkig toch nog iets doen voor de scholen in het Tsunami-gebied. Z@ppelin, het publieke kindernet, zorgde voor de bouw van enkele scholen in Sri Lanka. De AVS financierde de computers in de scholen, waardoor kinderen in Sri Lanka met de hulp van AVS leden kunnen werken aan hun toekomst.

Actueel
Kader Primair 6 – Februari 2006

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe versie servicedocument Covid-19 van OCW

  • Meerderheid ouders geen voorstander van extra coronamaatregelen

  • Inschrijving EU-schoolfruit geopend

  • Voldoende personeel grote zorg voor schoolleiders