Donderdag 18 december 2008 heeft de vakjury van de NOT-Innovatieprijs de genomineerden bekend gemaakt. De spellen `Kind op de Gang´ en Leerling bij de Les´ van de AVS zijn een van de 9 gekozen producten of diensten, gekozen uit 55 inzendingen. De vakjury verklaart haar nominatie als volgt: ” Volgens de jury zal door met dit cursusaanbod te werken voor veel leraren Passend Onderwijs veranderen van een bedreiging voor de dagelijkse praktijk in een kans voor gerichter werken met leerlingen met verschillende mogelijkheden.”

Over een aantal jaren is Passend Onderwijs verplicht op alle scholen. Met de door de AVS ontwikkelde simulaties `Kind op de Gang´ voor het Primair Onderwijs en `Leerling bij de Les´ voor het voortgezet onderwijs verkennen leerkrachten, (adjunct)directeuren en/of bestuurders wat passend onderwijs kan zijn voor hun eigen school en waar grenzen en ontwikkelmogelijkheden liggen. Het spel wordt in het Primair Onderwijs inmiddels door honderden mensen gespeeld. Voor geïnteresseerden uit het VO worden in januari en februari een aantal (gratis, vrijblijvende) bijeenkomsten georganiseerd. Henk Keesenberg, landelijk coördinator Passend Onderwijs, roemt in Kader Primair van november 2008 de simulatietools omdat ze behulpzaam zijn bij het ontdekken wat je als school, en dus als lerarencorps wel of niet aan zou willen kunnen als het gaat om leerlingen met ingewikkelde vragen, zoals ` wat kunnen we aan, wat nog niet en waar hebben we hulp bij nodig?´

Onder de naam NOT-Innovatieprijs worden tijdens de NOT 2009 in drie verschillende categorieën een drietal nieuwe producten of diensten in de schijnwerpers gezet. De bekendmaking van de uiteindelijk winaars vindt waarschijnlijk tijdens de opening op dinsdag 27 januari plaats.

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), die deze simulatietools ontwikkelde, heeft ook een stand op de NOT: B076. Alle bezoekers van de stand loten mee naar een aantal mooie prijzen, waaronder, ter waarde van EUR 2200,- (!!) de simulatie Kind op de Gang. Kijk voor meer informatie over de tools op www.kindopdegang.nl en www.leerlingbijdeles.nl en voor het winnen van deze en andere prijzen, en het aanvragen van een gratis toegangskaart voor de NOT, op www.avs.nl/not  

Zie ook:
Dossier Passend onderwijs
Passend onderwijs : wat het wel is, en wat per se niet (uit Kader Primair 3)

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws