Een afvaardiging van stichting BOOR heeft een tijdje geleden een educatieve reis naar de Noordse driehoek met de AVS gemaakt. Een unieke zoektocht naar de kwaliteit van onderwijs in Zweden, Estland en Finland. Het verslag van hun reis is te lezen op de site van boorimagazine.nl

Voor veel onderwijsprofessionals zijn de Noordelijke landen ‘het beloofde land’ als het gaat om (passend) inclusief onderwijs. De afvaardiging van stichting Boor wilde dit met eigen ogen zien en ervan leren. Twee thema’s stonden centraal: verbinding onderwijs en zorg en de individuele ontwikkeling van het kind.

Tijdens een maatwerkreis naar de Noordse driehoek ontdekken de deelnemers overeenkomsten en verschillen met het onderwijs in Nederland. Op het programma staan schoolbezoeken, presentaties van beleidsmakers en ontmoetingen met schoolleiders. De schoolleiders doen veel good practice voorbeelden op. 

De AVS verzorgt maatwerkreizen naar diverse landen, zoals België, Denemarken, Finland/Lapland, Ierland, Schotland, IJsland en Italië. In maart gaan schoolleiders met de AVS mee naar Helsinki en naar IJsland. In mei gaan er twee reizen naar Edinburgh. Informeer naar de mogelijkheden via reizen@avs.nl of neem contact op met de AVS (030-2361010) en vraag naar Paul van den Heuvel.

Links

Gerelateerd nieuws