AVS opent ‘meldpunt’ schoolleiderstekort

In de aanloop naar de verkiezingen lanceert AVS via haar eigen website het Meldpunt schoolleiderstekort. Op deze pagina zijn belangrijke politieke ontwikkelingen te vinden. Leden én niet-leden het schoolleiderstekort op hun school ‘melden’.

Het is verbazingwekkend dat onderwijs zo weinig aandacht krijgt in de politiek, terwijl het juist een sector is waar je enorme impact kunt maken. Het legt de cruciale basis voor iets waar de politiek zich wél intensief mee bezighoudt: bestaanszekerheid. Het oplossen van het personeelstekort in het onderwijs vereist de aanstelling van maar liefst 10.000 leerkrachten en 1.200 schoolleiders! Dit vraagt om zowel blijvende aandacht vanuit de politiek als concrete lange termijn oplossingen. Erkenning, waardering, en de juiste ondersteuning zijn nu meer dan ooit essentieel.

Meld jouw schoolleiderstekort

Zit ‘jouw’ school zonder leidinggevende? Of is er sprake van een ‘verborgen’ tekort omdat de oplossing voor het probleem op een niet wenselijke manier is ingevuld? Via het Meldpunt kunnen leden en niet-leden het schoolleiderstekort op hun school melden. De meldingen die AVS binnenkrijgt verzamelen we en bieden we aan de politiek aan. Zo krijgt AVS het schoolleiderstekort meer én beter op de politieke agenda.

Onderzoek naar geldsporen in het onderwijs

Journalistiek krijgt het onderwijs wel degelijk aandacht. De verontrustende rapporten over de prestaties van scholieren en studenten blijven zich opstapelen, en het tekort aan onderwijsprofessionals blijft groeien, ondanks de voortdurende investeringen van de overheid. Waar gaat al dat geld naartoe? Follow the Money onderzoekt de geldsporen in het onderwijs. De pitch met de meeste stemmen wint en krijgt een journalistiek Follow the Money-onderzoek.