AVS-leden met korting naar Making shift happen (7 oktober)

’We create our future’ is het thema van het internationale onderwijscongres Making Shift Happen dat op 7 oktober in de Beurs van Berlage plaatsvindt. AVS-leden kunnen hier met korting naartoe.

Het programma is divers: leren op maat door 3D- en hologramtechnologie, professionele leergemeenschappen, het Singapore onderwijs, High Performance Schools, leren leven in een connected world et cetera. Op het congres kunnen schoolleiders, docenten en ict-medewerkers bijvoorbeeld docenten uit Singapore spreken die gebruikmaken van didactische technologie in hun lessen, inclusief 3D en Virtual Reality. Of van gedachten wisselen met Eric Sheninger, een schoolleider die social media maximaal inzet ten behoeve van het leren, de leerling, de ouders en de school. Zijn bestseller Digital Leadership  is een must in de VS voor docenten, scholen en organisaties.
Dit is ook de kans om neurowetenschapper Beau Lotto te zien  (hij sprak onder andere bij de G8 en TedX) die de deelnemers laat ervaren hoe het brein anders kan ‘leren zien’ en hoe wij (leerlingen) vooral niet alleen moeten leren ‘wat’ te zien maar ‘hoe te kijken’. Een van de sprekers is professor Alma Harris, die verdeeld  leiderschap en het duurzaam opzetten van professionele leergemeenschappen onderzocht. Of bezoekers kunnen deelnemen aan een discussie met Monique Volman, Pak Tee Ng, Petra van Haren en Alma Harris over wat goed onderwijs in de 21e eeuw is. Margareth de WiT, CEO van CBE-group sluit het congres af.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.