AVS: gemengde gevoelens over reactie op Rinnooy kan

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is niet onverdeeld gelukkig over de beleidsreactie van minister Plasterk op het rapport Leerkracht! van de commissie Rinnooy Kan, die hij vrijdag 23 november naar buiten bracht. Ton Duif, voorzitter AVS: “We zullen de gesprekken die volgen constructief ingaan, maar zeker niet zonder kritiek. Er zijn een aantal punten die verduidelijkt of zelfs echt aangepast moeten worden, voordat we enthousiast kunnen zijn over de plannen.”

De AVS heeft dinsdag 27 november in een brief aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs haar zorgen geuit over de veel te beperkte financiële middelen die zijn vrijgemaakt voor het inzetten van conciërges. Juist de mogelijkheid extra ondersteunend personeel te kunnen aannemen weegt voor de meeste schoolleiders erg zwaar. In Amsterdam is hierover recentelijk actie gevoerd en ook uit steunbetuigingen gericht aan de AVS, naar aanleiding van de actie www.vooronsisdemaatvol.nl, blijkt dit overduidelijk. De AVS stelt dan ook in de brief dat zij op dit onderdeel absoluut niet akkoord zal gaan met de voorgestelde plannen.

Zaterdag 1 december ontvangen AVS-leden twee brieven bij hun maandblad Kader Primair, die direct met het AVS standpunt te maken hebben. Zowel de brief aan de Vaste Kamercommissie als de brief aan de leden van het bestuur van de AVS zijn te lezen door op onderstaande linken te klikken.

Downloads
 Brief aan de leden
 Brief aan de Vaste Kamercommissie Onderwijs

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.