AVS: ‘Geef onderwijs voorrang bij testuitslag’

Net als de zorg moet het onderwijs voorrang krijgen bij de testuitslag, dat vindt de Algemene Vereniging Schoolleiders. ‘Afgelopen week kwamen meerdere klachten binnen van schoolleiders die moeite hebben voldoende leraren voor de klas te krijgen.

Dat is door het personeelstekort al een uitdaging, maar zeker nu leraren na een coronatest soms dagenlang op uitslagen wachten en tot die tijd in quarantaine moeten en  niet voor de klas kunnen staan. Daardoor moeten schoolleiders op zoek naar vervangers die toch al nauwelijks te vinden zijn’, aldus vicevoorzitter Ingrid Doornbos.

De AVS onderzoekt momenteel middels een peiling hoe groot het probleem landelijk is, maar trekt nu al aan de bel om te voorkomen dat er straks onnodig klassen thuis moeten blijven. ‘Geef leraren net als bij de zorg voorrang en binnen 24 uur de testuitslag’, zegt Doornbos

Luister ook dit item op Radio 1 bij het programma Spraakmakers met reacties van schoolleider Eva Naaijkens en AVS-vicevoorzitter Ingrid Doornbos:
https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/63931-2020-08-27-stand-nl-leraren-moeten-voorrang-krijgen-bij-coronatesten

Of bekijk de uitzendingen bij Hart van Nederland met daar reacties van schoolleider Reinier Bos en AVS-vicevoorzitter Ingrid Doornbos:
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/geef-leraren-voorrang-bij-coronatests-om-uitval-op-scholen-te-beperken/