AVS en PO-Raad stimuleren samenspel schoolleiders en schoolbesturen

Samen werken aan onderwijskwaliteit, ieder vanuit de eigen rol, dat is waar de AVS en PO-Raad naartoe werken binnen de ontwikkelgroepen die zij in april, mei en juni samen organiseren. Schoolleiders gaan dan met schoolbestuurders in gesprek over hoe ze hun samenspel kunnen versterken en zo volop in kunnen zetten op de versterking van de kwaliteit van onderwijs.

Binnen de ontwikkelgroepen wordt gewerkt aan het optimaliseren van het samenspel om de onderwijskwaliteit te bevorderen. Deelnemers kunnen inzichten delen en kennis opdoen over een krachtig samenspel tussen schoolleiders en schoolbestuurders.

Ontwikkelpunten in kaart
De AVS en de PO-Raad slaan de handen ineen om de ontwikkelpunten in het samenspel van schoolleiders en schoolbestuurders in kaart te brengen. Een belangrijk thema is onderwijskundig leiderschap van schoolleiders. Ook komt het vernieuwde kader van de Inspectie van het Onderwijs op bestuurlijk niveau aan bod. Doel is dat schoolleiders en schoolbestuurders tijdens het traject samen, maar ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, werken aan de doorontwikkeling van de kwaliteit van onderwijs.  
AVS-vicevoorzitter Ingrid Doornbos: “Kwaliteit van onderwijs maak je samen, dat geldt niet alleen binnen de school maar ook in de bestuurlijke gemeenschap. Ik zie dat schoolleiders en bestuurders zoeken naar hun rol hierin. Dit project wil een bijdrage leveren aan deze zoektocht, om zo de kwaliteit van onderwijs en de regie daarop verder te verbeteren.”

Opbrengsten
Goede voorbeelden en opbrengsten van de ontwikkelgroepen worden verwerkt in een publicatie. Ook organiseert de PO-Raad samen met de AVS en VTOI-NVTK (toezichthouders) een aantal studiemiddagen waarin de sector breder aan de slag gaat met het versterken van het samenspel van schoolleiders, schoolbestuurders en toezichthouders.

Meedoen aan de ontwikkelgroepen?
De AVS is op zoek naar schoolleiders die samen met hun bestuurder willen deelnemen aan de ontwikkelgroepen in april, mei en juni 2019. In drie bijeenkomsten ga je aan de slag om het samenspel te versterken.
Voor meer informatie over de ontwikkelgroepen voor schoolleiders en bestuurders of direct aanmelden om deel te nemen kun je terecht bij Ingrid Doornbos, i.doornbos@avs.nl  
 

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.