De Algemene Vereniging Schoolleiders en Leeuwendaal hebben een gezamenlijk doel: een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Nederland. Beide organisaties doen dat op hun eigen wijze en leggen hun eigen accenten.

De AVS is een belangen- en beroepsorganisatie voor leidinggevenden in primair en voortgezet onderwijs. In de loop der jaren werden consultancyactiviteiten gericht op organisatieontwikkeling en bestuursondersteuning aan de dienstverlening toegevoegd. Leeuwendaal is een adviesbureau voor de overheid, het onderwijs en de zorg. De commerciële nevenactiviteiten van de AVS zijn voor Leeuwendaal de kern van de organisatie.
Het besluit van de AVS om zich geheel op haar primaire taak te concentreren, het behartigen van de belangen van schoolleiders, maakte het overdragen van de consultancytaken aan Leeuwendaal tot een voor de hand liggende keuze.
De AVS blijft de belangen- en beroepsorganisatie voor alle leidinggevenden in het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs. Inclusief de activiteiten op het gebied van individuele professionalisering.
Bij Leeuwendaal vinden de AVS-consultants inbedding in een breed adviesbureau dat bekend staat om haar multidisciplinaire aanpak in verschillende sectoren. Specialisten uit tal van vakgebieden werken er samen aan integrale oplossingen voor de publieke sector.

AVS-voorzitter Ton Duif: “Samen kunnen beide organisaties het totaal aan dienstverlening blijven bieden aan de sector onderwijs. Ieder vanuit haar eigen kracht. Ik verwacht hier veel goeds van.”
Edward Hermans (directeur Leeuwendaal): “De consultants van de AVS zijn meer dan welkom bij ons. Zij brengen waardevolle expertise mee, ze vergroten ons netwerk en verrijken onze kennis. Wij zien het als onze opdracht om bestuurders en schoolleiders te ondersteunen bij het daadwerkelijk vernieuwen en verbeteren van de onderwijsorganisatie. We willen kwalitatief hoogwaardig onderwijs betaalbaar maken en houden. Dat vergt veel expertise en daarom ben ik heel blij met de samenwerking met de AVS en de komst van nieuwe collega's.”

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws