Hoe gaat het nu eigenlijk echt met de kinderen juist ook in deze spannende tijd? En hoe gaat het met je leerling in de klas of als je ze (bijna) niet live ziet? Positief Onderwijs Nederland – een samenwerking tussen AVS en Intraverte – heeft een gratis online tool (KOBWeb) ontwikkeld voor alle kinderen en scholen in Nederland waarmee kinderen zelf kunnen laten zien hoe het is gesteld met hun leven en welbevinden.
 
Je wilt er juist in deze tijden voor de kinderen zijn. De wereld staat letterlijk op zijn kop. Er gebeurt veel en er zijn spanningen. Het is op het moment misschien wel een beetje onduidelijk hoe het nu echt gaat met je kind of met jouw leerling? Heeft hij/zij misschien extra aandacht nodig? Wat vindt je leerling er zelf eigenlijk van?

KOBWeb.png
 
Positief Onderwijs Nederland heeft een gratis online tool (Kids Observatieweb = KOBWeb) ontwikkeld waarmee kinderen zelf op een rij zetten en laten zien hoe het is gesteld met hun leven en welbevinden. Resultaat: een spinnenweb-diagram waarmee je een beeld krijgt van de groei, de ontwikkeling en het welbevinden van je kinderen of leerlingen. Samen met de kinderen kun je vervolgens (online) in gesprek gaan. Praten aan de hand van het plaatje blijkt voor de meeste kinderen een stuk makkelijker.
 
Bij Positief Onderwijs Nederland zijn we er om te proberen, zodat we samen kunnen leren. Dus heb je feedback op deze tool? Dan horen we dat graag via judith@positiefonderwijsnederland.nl

Links