AVS Congres 2009 – Programma bekend, inschrijving geopend

Op 20 maart 2009 organiseert de AVS alweer de 14e editie van haar jaarlijkse congres, dit keer met de titel: `Leiden met Lef: kwaliteit in onderwijs door durf, passie en (zelf)reflectie´. Sprekers zijn onder andere: Sir Michael Barber, onderwijsadviseur van de Britse overheid tijdens de regering Blair, Rico Schuijers, sportpsycholoog en begeleider van het Nederlandse vrouwen waterpoloteam bij de Olympische Spelen en Ahmed Marcouch, stadsdeelraadvoorzitter in Amsterdam met een uitgesproken mening over integratie en de rol van (openbaar) onderwijs. In het totaal zijn er 9 plenaire sessies en 17 workshops.

Het AVS-congres is de laatste jaren uitgegroeid tot hét onderwijscongres in Nederland; vorig jaar trok het congres meer dan 1.000 bezoekers. Geen ander onderwijscongres trekt zoveel deelnemers, zeker niet uit de doelgroep `leidinggevenden in het primair onderwijs´. Van adjunct tot bovenschools manager, alle leidinggevenden zijn ieder jaar ruim vertegenwoordigd.

Zoals altijd zijn er sprekers `van buiten´ – die vanuit hun kennis en kunde vaak vanuit een verrassende invalshoek hun visie geven op hoe (leidinggeven in) het onderwijs werkt en op wat er geleerd kan worden van andere sectoren – én sprekers die het thema juist van binnenuit kunnen belichten. De plenaire sessies zullen ook dit jaar vaak op een wat abstracter niveau het thema behandelen; visie, lange termijn, reflectie, et cetera. De workshops zijn juist wat concreter en meer gericht op `wat kan ik er morgen mee?´. Het thema wordt uitgediept aan de hand van drie pijlers: Leiderschap, Teamprestatie en Sturen en aansturen. Binnen elk van deze pijlers is aandacht voor: resultaat en resultaatgericht werken, meten = weten (en hoe doe je dat?) en governance: wie, op welk niveau in de organisatie doet wat en willen we dat ook zo?

Naast het inhoudelijke programma is er ook dit jaar weer een beursvloer, waar ongeveer 45 voor het onderwijs relevante bedrijven en organisaties zich presenteren aan de leidinggevenden in het primair onderwijs. Op deze beursvloer presenteert ook de AVS zich met een grote, centrale stand. Na afloop van het congres kunnen bezoekers de dag gezamenlijk afsluiten tijdens het diner. Deze dag is inmiddels een begrip en sommige bezoekers schrijven zich al in voordat het onderwerp of de sprekers bekend zijn. De dag biedt dan ook de ideale mix van kennis vergaren, collega´s uit het veld ontmoeten, ideeën opdoen en een gezellige dag uit.

Nadere informatie over het programma en een inschrijfformulier staat op www.avs.nl/congres2009 . De congresbrochure is ook op te vragen bij de AVS, of op te halen in de AVS-stand op de NOT: hal 8, B076

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.