De AVS en EP-Nuffic, het expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs, gaan gezamenlijk het thema ‘Internationalisering in het primair onderwijs’ dichterbij de scholen brengen en hulp bieden bij het maken van een plan van aanpak.

Veel basisscholen hebben belangstelling voor internationalisering. Maar hoe kiest een school de juiste activiteit? Definities en doelen van internationalisering kunnen per school verschillen. Activiteiten werken meestal inspirerend voor de hele school, stimuleren de professionalisering van collega’s en soms kan een school zich ermee profileren. Maar hoe begin je? Is er eigen beleid geformuleerd? Hoe kies je de juiste doelen en activiteiten? Hoe leg je duurzame contacten met buitenlandse partners? Wat zijn de kosten? Het is belangrijk dat de schoolleider iets kiest dat past bij de school en de omstandigheden. Voor diverse projecten is het mogelijk om inhoudelijke of financiële ondersteuning te krijgen via EP-Nuffic. De AVS-ambassadeurs lichten de belangrijke en noodzakelijke weg hiernaar toe. De ambassadeurs, leden van de AVS-commissie Duurzaam Vitaal (post-actieve schoolleiders), hebben trainingen gevolgd bij EP-Nuffic om aspecten rond het thema internationalisering die belangrijk zijn voor schoolleiders goed in beeld te krijgen. Deze vrijwillige professionals nemen binnenkort contact op met een aantal scholen in hun eigen regio voor een pilotproject. Na de evaluatie eind januari 2017 volgt hopelijk een langduriger samenwerkingsproject. Scholen die aan de slag willen met internationalisering en prijs stellen op kosteloze informatie en ondersteuning van de ervaren en deskundige AVS-ambassadeurs kunnen dat aangeven via info@avs.nl

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws