Staatssecretaris Van der Laan maakte op woensdag 26 januari tijdens de NOT in de Utrechtse Jaarbeurs de naam bekend van het project waarbij het grootste audiovisuele archief van Nederland via internet wordt ontsloten voor het onderwijs: TELEBLIK.

Dit archief omvat materiaal van de publieke omroepen, de rijksoverheid en het Polygoonjournaal. De bronnen zijn bedoeld voor leraren en leerlingen van het basisonderwijs (groep 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (klassen 1 t/m 3). Het gaat om enkele duizenden fragmenten en uitzendingen die komend schooljaar beschikbaar zijn. De bedoeling is om de bronnen gratis of tegen een beperkte vergoeding aan te bieden. Het project wordt gesubsidieerd met overheidssubsidies.

Met TELEBLIK wordt het gebruik van ICT in het onderwijs een nieuwe impuls gegeven. Via een speciale website, Teleblik, kunnen scholen zich nu al op de hoogte stellen van de gebruiksmogelijkheden van TELEBLIK in de les. Zo kunnen de bronnen ingezet worden bij projecten of als aanvulling op uw methode. Lesmodellen, voorbeeldopdrachten en tips zijn online beschikbaar.

TELEBLIK is een initiatief van Teleac/NOT, Beeld en Geluid en Stichting Kennisnet.

 

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws