Al varend koers bepalen voor de toekomst!

Op 16 en 23 mei organiseert AVS vanuit de commissie Duurzaam Vitaal de Onderwijsverlatersdag 2024. Kom jij in de buurt van je pensioen? Meld je dan nu aan voor deze ontspannen én interessante dag! 

Onderweg vanaf de NDSM-haven in Amsterdam praat je op de tweemast klipper ‘Rosa van Delft’ op een ontspannen manier met collegae leeftijdsgenoten over jouw koers voor de toekomst. Wijbe Douma, voorzitter van de commissie Duurzaam vitaal, brengt deze dag het gesprek op gang. Wat is jouw plan voor de toekomst? Hoe wil je afscheid nemen? Wat doe je met al je kennis en ervaring in het onderwijs als je met pensioen bent?  

Op Pampus krijgen de deelnemers een rondleiding en een lunch.

Een eerste stap op weg naar je pensioen 

De reacties van vorige deelnemers aan de Onderwijsverlatersdag zijn uitsluitend positief. Wat te denken van: “Fantastisch om soulmates te spreken.” Of: “Deze manier is zo mooi en low profile, maar tegelijk ook niet vrijblijvend.” En: “Je gaat zo op een relaxte manier erover nadenken. Daarbij is het heel waardevol om elkaars verhalen te horen. En dat we ook horen van de ervaringen van de begeleiders.” 

Commissie Duurzaam Vitaal 

De commissie Duurzaam Vitaal adviseert AVS op thema’s zoals pensioenen (waar de AVS gesprekspartner is in het bovensectoraal overleg), duurzame vitaliteit en de overgang naar de fase ná pensionering. AVS heeft daarnaast behoefte aan deze deskundige en ervaren vrijwilligers die inzetbaar zijn voor projecten waarbij de vereniging betrokken is. Het gaat bijvoorbeeld om inzet of het verzorgen van activiteiten bij nationale of internationale congressen, netwerkbijeenkomsten in het land, gerichte projecten van organisaties zoals het Vervangings- en Participatiefonds of het Arbeidsmarktplatform PO. Ook is de commissie Duurzaam Vitaal de organiserende en drijvende kracht achter regionale contactgroepen, activiteiten voor (aanstaande) postactieven en deze jaarlijkse ‘Onderwijsverlatersdag’.   

Speciaal lidmaatschap 

Er zijn veel (toekomstige) postactieve leden die op basis van ervaring en competenties inzetbaar zijn en graag nog iets willen betekenen voor AVS en het onderwijs. Voor deze gemotiveerde (oud) leidinggevenden heeft AVS een bijzonder lidmaatschap.

Meld je aan 

Ga jij binnen nu en vijf jaar met pensioen? En vind je het interessant om met leeftijdsgenoten hierover te sparren? Meld je aan voor de Onderwijsverlatersdag 2024. Om 10 uur vertrek vanaf Werfkade in Amsterdam, rond 16.00 weer terug.

Een kleine bijdrage van €25 wordt er verwacht van de maximaal 20 deelnemers.
Meer informatie volgt nadat je je hebt ingeschreven.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op de boot. De boottocht staat gepland voor 16 en/of 23 mei 2024. Op basis van het aantal aanmeldingen vinden er één of twee boottochten plaats

Zie ook