Actie ‘Help! De school verzuipt’ eindigt in Den Haag

Oproep tot aanwezigheid bij aanbieden petities
De verzamelde handtekeningen voor meer ondersteunend personeel op basisscholen zullen op dinsdag 9 september aangeboden worden aan de Tweede Kamer.

De AVS roept al haar leden op, in het bijzonder die uit Den Haag en omgeving, om daarbij aanwezig te zijn. De actie `Help! De school verzuipt´, waarbij de gezamenlijke onderwijsorganisaties zich van 25 augustus tot 5 september samen met scholen en ouders inspanden voor ondersteunend personeel (conciërge, administratieve kracht) op iedere basisschool, heeft veel aandacht getrokken in de media. Scholen reageerden ook enthousiast en haakten op lokaal en regionaal niveau aan om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De petities worden op 9 september aanstaande door AVS voorzitter Ton Duif overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. Dit zal om 13.45 uur plaatsvinden in de hal van de Tweede Kamer. Om de actie kracht bij te zetten, is het zaak dat zoveel mogelijk schoolleiders aanwezig zijn. In het bijzonder de directeuren uit Den Haag en omgeving. Zij werken immers in de naaste omgeving. De AVS roept haar leden daarom op zich vanaf 13.30 uur te verzamelen op het Plein, voor de ingang van de Tweede Kamer. Deze plek is te herkennen aan het spandoek `Help! De school verzuipt´.

Het exacte aantal ondertekende petities was bij het ter perse gaan van deze Kader Primair nog niet bekend. Kijk daarvoor op www.helpdeschoolverzuipt.nl of op de website.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.