In de sector onderwijs steeg het aantal lopende WW-uitkeringen afgelopen augustus fors, zowel ten opzichte van de maand daarvoor (+ 27 procent) als ten opzichte van augustus 2011 (+24 procent), meldt het CBS.

Het onderwijs kent in de zomer traditioneel een piek in het aantal werkloosheidsuitkeringen, maar deze is de afgelopen jaren steeds hoger geworden. De trend is vooral waarneembaar in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Ook in de sectoren bouw, zorg & welzijn en horeca lag het aantal lopende WW-uitkeringen afgelopen augustus fl ink hoger dan vorig jaar. Doordat in augustus 2012 meer nieuwe uitkeringen werden verstrekt dan er werden beƫindigd, steeg het totaal aantal lopende WWuitkeringen met 2 procent ten opzichte van de maand juli. De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid nam in augustus 2012 verder toe en kwam uit op 514.000 personen. Onder jongeren tot 25 jaar en onder mannen was de stijging relatief het sterkst. Het werkloosheidspercentage bij zowel mannen als vrouwen is nu gelijk, doorgaans is het aandeel werklozen in de beroepsbevolking bij vrouwen hoger dan bij mannen. De werkloosheid vertoont al meer dan een jaar een stijgende trend. In de afgelopen drie maanden nam het aantal werklozen gemiddeld per maand met 8.000 personen toe.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws