De start van het nieuwe schooljaar is altijd een bijzondere tijd vol energie en nieuwe ideeën. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor het Nationaal Schoolontbijt. In de week van 1 t/m 5 november gaan kinderen van basisscholen, kinderdagverblijven en brugklassen weer samen ontbijten. Scholen kunnen zich voor 17 september inschrijven.

Gezond eten wordt al op jonge leeftijd aangeleerd en kinderen met een gezonde leefstijl hebben daar hun leven lang voordeel van. Daarom is het thema van de ontbijtweek dit jaar ‘Altijd een gezond ontbijt!’ Samen met andere partners en ambassadeur Soufiane Touzani zet het Nationaal Schoolontbijt zich in om het belang van gezond ontbijten onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk kinderen, leerkrachten en ouders.

Lesmateriaal    

De dag starten met een ontbijt klinkt heel logisch, maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? En wat is een gezond ontbijt? Dat kunnen kinderen leren én ervaren met het Nationaal Schoolontbijt. Het lesmateriaal stimuleert kinderen met allerlei leuke weetjes over een gezond ontbijt. De animatiefilmpjes laten het plezier en het belang van een gezond ontbijt zien en de Ontbijtmeter helpt kinderen gezonde keuzes te maken bij het ontbijt. Op de website van Schoolontbijt is een overzicht te vinden van het lesmateriaal over gezond ontbijten.

Meld je school voor 17 september aan via onderstaande link Scholen kiezen zelf een ochtend in de week van 1 t/m 5 november waarop je samen wilt ontbijten. Per ontbijt wordt een bedrag van € 0,65 gevraagd om de organisatie van dit landelijke ontbijtevenement mogelijk te maken. De dag voor de geplande ontbijtochtend bezorgt het Nationaal Schoolontbijt voor alle kinderen en leerkrachten een compleet ontbijtpakket.

Links