Na de zomer start een innovatietraject voor vo-scholen die het afstands- en hybride onderwijs verder willen versterken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Deelnemers ontvangen kosteloos procesbegeleiding, advies en uitwisseling met andere scholen vanuit het programma Voortgezet Leren. Het is ook mogelijk met een ander thema of een aparte groep met scholen uit je eigen bestuur mee te doen.

Voortgezet Leren biedt scholen de mogelijkheid deel te nemen aan een innovatietraject. Hierin gaat een groep scholen gedurende minimaal een jaar aan de slag met een eigen ontwikkelvraag, passend bij de meerjarige ambities van de school. Daarvoor worden ondersteuning, experts en onderzoekinstrumenten beschikbaar gesteld vanuit het programma. 

Veel scholen hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt met het organiseren van online leren als gevolg van de coronapandemie. Daarom start er een aparte innovatiegroep binnen het innovatietraject voor scholen die volgend schooljaar verder willen met het behouden en versterken van afstands- en hybride onderwijs.

Doel van de innovatietrajecten is deelnemende scholen een stap verder te brengen. Daarnaast bieden de trajecten inzicht in inspirerende aanpakken en wat er wel en niet werkt op het gebied van onderwijs- en organisatieontwikkeling.

Scholen geven aan dat leren met en van andere scholen hen verder helpt in het ontwikkelingsproces. Tijdens het innovatietraject delen scholen hun kennis en ervaring met ongeveer zes tot tien andere scholen in een innovatiegroep. Deze groep wordt gevormd op basis van de informatie uit de aanmelding. Indelen van scholen kan op basis van (een combinatie van) ambitie, regio, ontwikkelvraag of ontwikkelfase.

Inmiddels hebben bijna 100 scholen door heel Nederland zich aangemeld voor de eerste en de tweede serie. De derde serie start 31 augustus.

De sluitingsdatum was 1 juli, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. 

Links

Gerelateerd nieuws