9e Landelijke IKC-dag op 23 september: Civil society als krachtbron voor het kindcentrum

Met keynote van prof. dr. Micha de Winter

Op 23 september vindt in Utrecht de Landelijke IKC-dag 2022 plaats. Het centrale thema van de dag is ‘Civil Society als krachtbron voor het kindcentrum’. Micha de Wintersociaal-pedagoog en emeritus-hoogleraar Universiteit Utrecht, is keynote-spreker. Deelnemers kunnen verder kiezen uit11 deelsessies en 3 masterclasses. Tijdens de lunch is er volop ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

De Afrikaanse uitdrukking ‘it takes a village to raise a child’ blijkt niet zo maar een volkswijsheid uit een andere samenleving, maar wordt sterk ondersteund door wetenschappelijke evidentie, ook in onze eigen westerse samenlevingen. De vraag is hoe we dit gegeven vertalen naar onze moderne pedagogische praktijken, of, met andere woorden: hoe geven we in deze tijd vorm aan de pedagogische civil society?

Een belangrijk element daarvan is de actieve betrokkenheid van kinderen bij de vormgeving van hun sociale omgeving. Hoe bevorderen we, bijvoorbeeld binnen de IKC’s, het handelingsvermogen van kinderen, die op zijn beurt weer een essentieel element van democratisch burgerschap vormt? Keynote Micha de Winter gaat hier dieper op in tijdens zijn sessie.

Deze inspirerende dag is bedoeld voor bestuurders en medewerkers uit onderwijs, kinderopvang, jeugdhulp en gemeenten.

Locatie Landelijke IKC-dag: Van der Valk hotel Utrecht, Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht
Datum: vrijdag 23 september, van 09:30 tot 16:00 uur
Kosten: 150 euro

Links