85 procent scholen gebruikt smartphone in de klas

De smartphone is definitief doorgedrongen tot de schoolklas: 85 procent van de scholen voor voortgezet onderwijs  gebruikt de smartphone bij het onderwijs. Dat concludeert de NOS, die onderzoek deed op 137 middelbare scholen.

Scholen gaan verschillend om met smartphones. Op de helft van de scholen mag de smartphone mee de klas in, maar mag hij alleen worden gebruikt met toestemming van de leraar. Een kwart van de scholen laat het gebruik helemaal vrij. Slechts op tien van de 137 scholen die aan de enquête meededen, moet de smartphone thuis of in de locker blijven.
Vrijwel alle scholen die de smartphone in het onderwijs gebruiken, laten leerlingen er informatie mee opzoeken. Een ruime meerderheid zet educatieve apps in en gebruikt het apparaat voor quiz- en toetsdoeleinden, aldus de NOS. Op een derde van de scholen communiceren docenten via de smartphone met leerlingen en op een vijfde wordt de smartphone ingezet om leerlingen te laten samenwerken.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.