Op 21 januari ontvingen 79 scholen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs het predicaat Excellente School 2018. Dit meldt de Inspectie van het Onderwijs.

Het totaal aantal excellente scholen komt hierbij op 191. In het primair onderwijs komen er 22 excellente scholen bij, in het voortgezet onderwijs 45 en in het speciaal onderwijs 12. Zij mogen dit predicaat in principe drie jaar voeren.

Op de website www.excellentescholen.nl is een kaart te vinden met een overzicht van de Excellente Scholen 2018, evenals een overzichtskaart van alle excellente scholen in 2016, 2017 en 2018.

De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Doel is ook dat de Excellente Scholen hun kennis over hun expertise delen met andere geïnteresseerde scholen.

AVS-voorzitter Petra van Haren liet zich in het Radio 1-programma Dit is de Dag van 21 januari kritisch uit over het predicaat (zie onderstaande link naar uitzending).

Links

Gerelateerd nieuws