17-jarige scholier schrijft boek over ‘saai onderwijs’

De 17-jarige vwo-leerling Thijs Hogenhuis van rsg De Lindenborg in Leek schreef het boek ‘Haas gaat undercover’ waarin hij kritiek uit op de ‘saaie en eentonige’ manier van lesgeven in het middelbare onderwijs.

Het boek van Hogenhuis begon als opdracht voor cultureel kunstzinnige vorming (ckv). Zijn ckv-docent vond het een goed idee om het als boek uit te geven. De scholier wil met zijn boek Haas gaat undercover lezers aanzetten om na te denken over hoe het basis- en voortgezet onderwijs zijn vormgegeven. ‘Ik vind het onderwijs vooral heel saai. Zeker de laatste jaren. Je doet elke keer hetzelfde. Je leest een stuk, krijgt een opdracht en presenteert dit. Daar krijg je dan een cijfer voor en dan begint het riedeltje opnieuw’, aldus RTV Drenthe.

Hogenhuis hoopt dat zijn kritiek aanzet tot denken en terechtkomt bij mensen die daadwerkelijk invloed hebben op het onderwijs. Hij zou graag een exemplaar aan minister Arie Slob van Onderwijs willen overhandigen. “Het zou mooi zijn als er echt wat mee gedaan wordt, zodat de generatie die na mij de middelbare school doorloopt, leukere en interessantere lessen gaat krijgen.”

Links