De 14e Nationale Sportweek is dit jaar dé sportpromotieweek van Nederland. Van 9 t/m 17 september staat de kracht van sport en ‘we winnen veel met sport’ centraal. Op 13 september is de opening van het sportieve schooljaar. Dit meldt NOC*NSF op haar site.
 

Gedurende de gehele sportweek worden in heel Nederland bovendien op lokaal niveau activiteiten georganiseerd, meestal geïnitieerd door de lokale sportservice organisatie en uitgevoerd in samenwerking met buurtsportcoaches en lokale sportclubs. Deze activiteiten hebben vooral een ‘instuif’ karakter.

Sportieve opening schooljaar
Sport en bewegen op school is niet alleen leuk. Steeds meer onderzoek laat zien dat het ook belangrijk is voor de motorische, sociale én cognitieve ontwikkeling van kinderen. Om die reden is Onderwijs en Schoolsport benoemd tot één van de vijf grote maatschappelijke thema’s van de Nationale Sport Week. Op woensdag 13 september staat dit thema in de schijnwerpers.
 
Om het belang van bewegen én plezier voor kinderen op school extra kracht bij te zetten, hebben NOC*NSF en Ferrero, partner van de Nationale Sport Week, deze dag omgedoopt tot de Sportieve Opening van het Schooljaar. Zij roepen alle basisscholen van Nederland op om op 13 september samen met hen het schooljaar sportief af te trappen met het Joy of moving-beweegparcours, inclusief de de MQ SchoolTest. Deze test biedt de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze – in 1 minuut per kind – de motorische ontwikkeling van kinderen te testen.
 
Voor het eerst is er één nationaal platform (www.nationalesportweek.nl) waarbij gemeenten, bonden en sportclubs hun activiteiten nationaal kunnen promoten. Iedereen kan meedoen: club, gemeente, sportbond én basisschool.
 
Facts & Figures Nationale Sportweek

  • In meer dan 350 van de 388 gemeenten zijn er activiteiten in de Nationale Sportweek, dat is in bijna 95 procent van de Nederlandse gemeenten.
  • In meer dan 150 gemeenten is er een eigen lokale sportweek tijdens de Nationale Sport Week.
  • De Nationale Sport Week vindt plaats voorafgaand aan de Europese week van de sport, waar de Nationale Sport week deel van uitmaakt.
  • In heel Nederland worden er 200 verschillende sporten aangeboden, inclusief een aanbod aan verschillende sporten die toegankelijk zijn voor gehandicapten.
  • Naar verwachting zetten 9.000 tot 10.000 clubs hun deuren open voor de opening van het sportseizoen.
  • Er zijn dertien sportpromotors

Links

Gerelateerd nieuws