1,2 miljoen extra voor cultuureducatie

Minister Van der Hoeven en staatssecretaris Van der Laan stellen per 1 augustus 2006 1,2 miljoen euro extra beschikbaar voor cultuureducatie. Dit maakte Van der Hoeven bekend tijdens de dag voor de cultuureducatie op 22 juni in het Museon in Den Haag.

Maximaal 120 projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie: scholen uit het basis- of voortgezet onderwijs en culturele instellingen kunnen aanvragen indienen, op voorwaarde dat zij samenwerken. De subsidie is bedoeld om meer vernieuwende cultureel- educatieve projecten mogelijk te maken. Deze projecten moeten een landelijke betekenis hebben. De bewindslieden willen dat leerlingen de kans krijgen om hun (slapende) creatieve talenten te benutten en de meerwaarde van de verschillende culturen binnen Nederland te ervaren. De uitvoering van de regeling is in handen van de Mondriaanstichting en het Fonds Amateurkunst en Podiumkunsten. Gezamenlijk ondersteunen de fondsen voorbeeldstellende educatieve projecten op alle kunstdisciplines en cultureel erfgoed. Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Mondriaan Stichting, http://www.mondriaanstichting.nl/

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.